Home   |  Wie ben ik   |  Specialisaties   |  Contact   |  Links

SpartanovaBinnenkort in de praktijk te Laarne…

SpartaNova is een spin-off bedrijf van Ugent en de Vrije Universiteit Brussel, met als doel wetenschap en praktijk samen te brengen. We verzamelen de kennis en expertise van internationaal vooraanstaande wetenschappers in een online applicatie, en maken zo de wetenschap over letselpreventie en monitoring toegankelijk in de praktijk.

Door exclusieve partnerships met onze academische partners hebben we toegang tot de nieuwste onderzoeksresultaten over letselpreventie en professionele trainingsbegeleiding en kunnen we zelfs onze eigen onderzoeksonderwerpen naar voor brengen, die dan uitgewerkt worden door de universiteiten.

De SpartaNova applicatie is bovenal gebaseerd op evidence-based knowledge.

Geschiedenis
SpartaNova werd in 2010 opgericht als spin-off van Ugent en de Vrije Universiteit Brussel, met als belangrijkste doel kennis en wetenschap over letselpreventie en performance monitoring in de sport samen te brengen.

De naam 'Sparta-Nova' komt van het oude Sparta, waar enkel fysiek en mentaal gezonde kinderen getraind en opgeleid werden tot elite atleten en soldaten. SpartaNova wil het 'nieuwe' Sparta zijn door evenveel aandacht te besteden aan iedereen die beweegt en door topwetenschap voor allen toegankelijk te maken.

Sinds september 2011 is het SpartaNova tool beschikbaar voor professionele kinesitherapeuten, en bouwde SpartaNova partnerships uit met een aantal toppers in de sportwereld: clubs, trainers, kinesitherapeuten. Niet veel later werd het SportKompas toegevoegd, een sportoriëntatie test voor kinderen van 6-12 jaar. Het nieuwe management team wil van toegevoegde waarde zijn voor partners, klanten en sportbegeleiders in het algemeen om zo de toekomstige groei van SpartaNova mogelijk te maken.

Injury Protection
Letselpreventieve screening en training
Sportspecifiek of algemeen
Voor iedereen die beweegt

Rehab Management
Screening en training na operatie
Optimaliseer revalidatie en outcome
Beschikbaar voor Voorste Kruisband operatieSports Monitoring
Detecteer Non-functional overreaching
Monitor trainingsbelasting
Volg interne en externe trainingparameters op.

Ruben Coutteau © 2013 • Privacy Policy
Ontwikkeld door Webpunt.be